Noen gode grunner til å velge frisørfaget

En frisør kan være med på «å gjøre en forskjell» for veldig mange. Ikke bare når det gjelder det ytre, altså hvordan man ser ut, men også når det gjelder hvordan man føler seg. Det vil si på det rent mellommenneskelige plan gjennom den velværeopplevelse en frisør kan skape både gjennom å utføre de praktiske sidene av faget sitt på en utmerket måte, men også som en lyttende samtalepartner. Derfor er de aller fleste frisører svært glade i faget sitt. En britisk undersøkelse viser sågar at frisører som yrkesgruppe er den gruppen som er lykkeligst på jobb. 4 av ti personer svarer at de er lykkelige på jobb! Dessuten er det forskning som viser at fremtidstroen er større i frisørfaget enn nesten alle andre fag.

Kreativitethairdresser-1098831_960_720

Moter og trender er i stadig endring og det skaper nye teknikker og ferdigheter som må mestres. Samtidig skaper det større forventninger hos en stadig mer krevende kunde. Frisøren må derfor bruke sine kreative evner aktivt, hver eneste dag. Det er få yrker, som på samme måte som frisørfaget, tilbyr sine utøvere så direkte utløp for sine kreative og skapende evner.

Sosialt arbeidsmiljø

En frisør er hele tiden i kontakt med andre mennesker, både kolleger og kunder. Og det er først og fremst i relasjonen til kundene at det viktigste sosiale aspektet ligger. For begge parter. For når kunden og frisøren finner tonen sammen oppstår det en situasjon som begge parter kan nyte godt av og trives i. Det oppstår dermed lett en gjensidig fortrolighet som gjør at de begge ser frem til neste møte.

Fleksibel arbeidstid

I dette yrket er det viktig at man er fleksibel og tilstede når kunden har tid. Likevel er det slik at man i stor grad kan styre din egen arbeidsdag ved å sette opp kundetimer når det passer en selv. En tilfreds kunde vil ofte strekke seg langt for å få time hos en ettertraktet frisør.