Menn i frisørstolen

Et trekk i tiden er at menn har blitt mer og mer krevende i frisørstolen, og de fleste frisører vil nok i dag si at det ikke er stor forskjell på menn og kvinner, når det gjelder det kommer til å stille krav til kvalitet. Om det fremdeles skulle være slik at menn oppfattes som mindre krevende enn kvinner, så bunner nok det først og fremst i at betydelig flere menn enn kvinner, er korthårede, eller flintskallede.

For frisyren, eller de fleste menn vil vel helst si sveisen, er viktig også for menn. Den skal ikke bare være fin å se på, den skal også være funksjonell i den forstand at den ikke skal være til hinder for de aktiviteter man driver med. Og den skal naturligvis passe ens personlighet og passe naturlig inn i det miljøet en ferdes i. Med mindre man har et konkret ønske om å skille seg ut, eller rett og slett provosere. I så fall er det få virkemidler som er så effektive som frisyren.

En flora av produkter for menn1024px-old_hairdresser_sleeping_at_work

At menn i mye større grad enn tidligere har blitt opptatt av hår og frisyre gjenspeiler seg også i det etter hvert veldig brede spekteret av hårprodukter, som utvikles og markedsføres spesielt for menn. For en vanlig utenforstående er det lett å tenke – eller mistenke – at det egentlig dreier seg om de samme produktene som kvinner kjøper, bare i en annen og mer maskulin forpakning ettersom menn ikke gjerne vil benytte feminine produkter.

Skjegg og skjeggvekst er viktig for menn og mange ønsker faglig hjelp både til å barbere seg og til å trimme skjegget. Også på dette området har det skjedd en rask utvikling. For ikke veldig lenge siden var de aller fleste menn glattbarberte og de som hadde skjegg var relativt sjelden opptatt av å holde perfekt trimmet. I dag er det tvert om og det sier seg selv at det skaper nye utfordringer og muligheter for frisørbransjen.